Mozzarella

Til friske salater og varme retter

Den friske, myke og milde ­mozzarellaosten er en grunn­ingrediens i det italienske kjøkken, og har antakelig vært det før den ble omtalt for første gang i 1570. Den brukes i alt fra pizza og lasagne til klassikeren insalata caprese, hvor den opptrer sammen med tomater i skiver, olivenolje og basilikum. Opprinnelig ble mozzarella fremstilt av bøffelmelk – mozzarella di latte di bufala – mens man i dag oftest ser mozzarella av kumelk – mozzarella fior di latte. Ordet “mozzarella” kommer av uttrykket “mozzare” – å skjære – som refererer til at man i gamle dager eltet den varme ostemassen for hånd.

Galbani Mozzarella 125 g

Den klassiske kumelksmozzarellaen i saltlake.

Osten skal smake friskt med et hint av melk. Den skal være mild og delikat – nærmest litt “melkeaktig”. I tillegg skal den være en anelse syrlig – ikke for mye og ikke for lite. Fargen skal være helt hvit, men sesongsvingninger kan gjøre den litt gulaktig. Jo friskere osten er, desto mer elastisk er den. Jo eldre osten blir, desto mykere og løsere blir den, på grunn av laken.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1380 kJ / 334 kcal
Fett: 18 g
hvorav mettede fettsyrer: 12,5 g
Karbohydrater: 2 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

 

Galbani Mozzarella Maxi 200 g

Mozzarella Maxi har en form som gjør den lett å skjære i skiver – for eksempel til caprese-salat. 

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 989 kJ / 238 kcal
Fett: 18 g
hvorav mettede fettsyrer: 12,5 g
Karbohydrater: 2 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

Galbani Mozzarella Cucina 400 g

Denne mozzarellaen passer utmerket til varme retter grunnet sin gode smelteevne og smak. Bruk den på pizza, gratinerte retter, i omeletter samt andre varme retter.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1138 kJ / 274 kcal
Fett: 20,5 g
hvorav mettede fettsyrer: 16 g
Karbohydrater: 1,8 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 20,5 g
Salt: 2 g

Se oppskrifter med denne råvare

© 2020 Galbani - All rights reserved