4 personer
primi

Speltsalat med pesto og mozzarella

Insalata di farro con pesto e mozzarella

02.Ingredienser

300 g parboiled spelt
200 g spinat
3 ss grønn pesto
16 cherrytomater
125 g Galbani mozzarella
2 ss ristede pinjekjerner
2 ss små oliven (helst ‘taggiasche’)
4 basilikumtopper til pynt

Grønn pesto:
20 g pinjekjerner
Olje til steking
En knivspiss salt
20 g revet parmesan
¼ bundt basilikum
0,5-0,75 dl jomfruolivenolje
½ fedd hvitløk
1 ts sitronsaft

Dressing:
3 ss olivenolje
Salt
Pepper
3 ss sitronsaft til dressing

03.Tilberedning

Kok spelten etter anvisning på posen og la den kjøle helt av. Vask spinaten imens og anrett på et fat.

Rist pinjekjernene gyllne i litt olje på en panne (de må ikke bli brent) og salt dem mens de kjøler av. Bland alle pesto-ingrediensene i en blender, og kjør pestoen til en jevn masse. Bland ca. halvdelen av pestoen med de avkjølte speltkjernene.  Rist de andre pinjekjernene gyllne på pannen, del tomatene i to og skjær mozzarellakulen i 8 båter. Anrett speltkjernene vendt i pesto på spinatsalaten sammen med tomater, mozzarella, oliven og pinjekjerner. Pynt til slutt med friske basilikumblader.

Bland ingrediensene til dressingen, og fordel den over salaten.

Tips:
Oppskriften på pesto gir en større porsjon enn de tre ss. som skal brukes i oppskriften, men resten kan brukes til alt mulig – f.eks. smurt på brød eller til pasta.


© 2020 Galbani - All rights reserved