4 personer
secondi

Rosenkål med gorgonzola

Cavolini al gorgonzola

02.Ingredienser

Bechamelsaus:
120 g smør
4 ss mel
7½ dl melk
Salt og pepper

350 g rosenkål
40 g røkt spekk/bacon i et helt stykke
20 g smør
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Smelt smør i en middels stor kasserolle på svak varme. Ha mel i og rør i 1 min. med en visp. Rør melken i litt av gangen. Rør konstant, til sausen koker og begynner å bli tykk. Skru deretter ned varmen og la den småkoke i 1 min. under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Skyll og rens rosenkål, og skjær røkt bacon i terninger. Smelt smør i en kasserolle, og fres bacon og rosenkål i 6 min. til baconet er sprøtt.

Smør en ildfast form og ha brunet rosenkål og bacon i. Fordel små stykker gorgonzola og bechamelsaus over retten. Dryss deretter revet parmesan over, og ha retten i ovnen i 15 min. på 180 grader, til den er gyllen.


© 2020 Galbani - All rights reserved