4 personer
primi

Risotto med erter

Risotto con i piselli

02.Ingredienser

2–3 ss olivenolje eller smør
2 hakkede sjalottløker
150 g kokt skinke av god kvalitet
400 g arborioris (risottoris)
2 dl tørr hvitvin
1½ l varm hønsebuljong
200 g frosne erter (opptinte)
150 g Galbani Parmesan
25 g smør
½ bunt basilikum
Salt og pepper

03.Tilberedning

Risotto: Sjalottløkene hakkes fint og sauteres klare i varmt fett. Tilsett risen og varm gjennom i ca. 1–2 minutter, til den er klar. Tilsett ev. litt mer fett. Vinen helles i og skal nesten koke vekk. Dekk deretter risen med varm buljong. Etter hvert som væsken fordamper, tilsetter du løpende mer buljong i ca. 16 minutter, inntil risen er mør, men fortsatt fast. Rør underveis. Når risen er mør, tilsettes kokt skinke skåret i terninger og 25 g smør skåret i små terninger.

Mos ertene i en blender. Tilsett litt kokende vann inntil konsistensen er som en myk puré. Vend massen inn i risen. Tilsett 2/3 av den revne parmesanen, og smak til med salt og pepper. Dryss resten av parmesanen over retten sammen med hakket basilikum. Server med det samme, så risen har en kremet konsistens.

Tips: Halver mozzarella-minikulene og legg 5–6 halve på hver tallerkenanretning. Det smaker fantastisk når mozzarellaen smelter litt inn i risottoen. Du kan også tilsette en liten pose safran sammen med smøret til slutt. Det gir retten en flott gyllen farge.


© 2020 Galbani - All rights reserved