6 personer
dolci

Ricottakake

Torta di ricotta e frutta candita

02.Ingredienser

2 ss mel
200 g sukker
100 g smeltet smør
3 egg
Litt salt
500 g Galbani Ricotta
150 g tørket kandisert frukt
1 usprøytet appelsin
1 ts vaniljesukker
Melis som pynt
Tilbehør:
En god is eller mascarponekrem

03.Tilberedning

Bland ricotta, vaniljesukker og halvparten av sukkeret i en skål. Tilsett kandisert frukt og revet appelsinskall, og tilsett det smeltede smøret i en tynn stråle under grundig omrøring, så ricottamassen når å ta opp smøret uten å skille seg.

Pisk de 3 eggeplommene med resten av sukkeret i en annen skål, og tilsett langsomt det siktede melet. Pisk eggehvitene stive med litt salt i en tredje skål. Bland ricottakremen med eggeplommene, og vend til sist eggehvitene i. Ha bakepapir i en bakeform, og hell forsiktig kakemassen oppi formen.

Bak kaken på 170° i 45–50 minutter. Kaken vil fortsatt være svært myk i konsistensen når den er bakt ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den stå i 10–15 minutter før du tar den ut av formen og serverer den varm, enten med en god is eller mascarponekrem til.

Tips: Kaken kan også serveres kald. Pynt med kandisert appelsin eller dryss med litt melis.


© 2020 Galbani - All rights reserved