6 personer
dolci

Ricottakake med sjokolade og appelsin

Torta di ricotta con cioccolato e arancia

02.Ingredienser

300 g Galbani Ricotta
100 g sukker
3 egg
300 g hvetemel type 00
15 g bakepulver
150 g smeltet smør
200 g grovhakket mørk sjokolade
2 økologiske appelsiner
Melis til pynt

03.Tilberedning

Pisk ricotta og sukker sammen i en skål. Tilsett ett egg av gangen, og rør deretter mel og bakepulver i. Rør forsiktig mens du har det smeltede smøret oppi. Tilsett revet appelsinskall samt appelsinsaft fra den ene appelsinen. Tilsett den grovt hakkede sjokoladen. Hell massen i en smurt kakeform og bak den i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.
Ta kaken ut og vend den forsiktig nedover hvis den har vokst for mye i midten. Kaken kan pyntes når den er kald. Dryss med melis gjennom en sikt, og skjær noen tynne strimler av skallet fra den andre appelsinen. Pynt kaken med appelsinstrimlene.

Tips: Liker du sukat, kan du også tilsette det sammen med sjokoladen.


© 2020 Galbani - All rights reserved