4 personer
primi

Potetpizza med rosmarin

Pizza di patate al rosmarino

02.Ingredienser

Pizzadeig:
600 g hvetemel
25 g gjær
1 knivsodd salt
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
(Kjøp en ferdig bunn hvis du ikke vil bake selv)
Fyll:
Cirka 3 poteter
3 stilker frisk rosmarin
150 g nyrevet parmesan
Ruccola til pynt
Olivenolje
Salt

03.Tilberedning

Rør gjøren ut i vannet og tilsett salt og olivenolje. Elt hvetemelet i litt av gangen, til du får en myk deig som ikke kleber. La deigen heve seg til dobbel størrelse i en skål på et lunt sted. Legg et rent kjøkkenhåndkle over skålen.

Mens deigen hever seg, skreller du potetene og skjærer dem i svært fine skiver. Riv dem eventuelt på et rivjern på skivesiden.

Når deigen er hevet til dobbel størrelse, formes 4 like store pizzabunner. Gni dem med litt olivenolje og dryss med hakket rosmarin og 2 ss nyrevet parmesan pr. pizza. Fordel deretter potetskivene på bunnene og dryss med salt.

Bak pizzaene i ovnen på 180º i 15–20 minutter, til potetene er sprø og lekre og har tatt farge i kanten. Pynt med ruccola og litt nyrevet parmesan.


© 2020 Galbani - All rights reserved