5 personer
primi

Potetgrateng

Gatto di patate

02.Ingredienser

1 kg poteter

6 dl melk

100 g mykt smør

25 g soltørkede tomater

375 g Galbani-mozzarella

7 egg

150 g parmesan

4 ss strøkavring

Litt muskatnøtt

Salt og nykvernet sort pepper

03.Tilberedning

Skrell potetene, skjær dem i små terninger og kok dem i 10-12 minutter. Hell av vannet og mos potetterningene. Tilsett halvparten av smøret, egg, melk, en håndfull parmesan, salt, pepper og litt revet muskatnøtt.

Smør en ildfast form, og strø den med strøkavring. Bre ut et lag potetmos og et lag tynne skiver mozzarella og soltørkede tomater. Fortsett med enda et lag potetmos og avslutt med strøkavring, parmesan og små smørklatter på toppen. Gratiner ved 190° i ca 30 minutter til mosen er gjennomstekt og gyllenbrun på toppen.

Tips: Potetgratengen kan varieres ved f.eks. å tilsette forskjellige typer skinke, pølse eller oliven.


© 2020 Galbani - All rights reserved