4 personer
antipasti

Portobellosopp med ricotta og grønnsaker

Funghi Portobello farciti

02.Ingredienser

400–500 g renset portobellosopp (8 stk.)

 

Fyll:
Stilken av soppene
2 sjalottløker eller 1 liten løk
3 fedd hvitløk
2 vårløk i små skiver
2 ss olivenolje
4 ss sterk grønnsaksbuljong
1 1/2 ss hvit balsamicoeddik
1 ss frisk rosmarin + 8 topper til pynt
20 g tørket steinsopp
4 ss revet Galbani Parmesan
100 g Galbani Ricotta
Salt, pepper og chilipulver

03.Tilberedning

Sett ovnen på 230 grader.
Bløt opp den tørkede steinsoppen etter veiledningen på pakken.
Fjern stilkene fra portobellosoppene og hakk dem grovt sammen med sjalottløkene og vårløkene.
Fres det hele i olivenolje i ca. 2 min. sammen med de pressede/hakkede hvitløksfeddene. Tilsett buljongen og balsamicoeddiken. Ta pannen bort fra varmen og tilsett finhakket rosmarin, revet parmesan og ricotta. Smak til med salt, pepper og chilipulver.

Legg bakepapir på en bakeplate og fyll alle 8 portobellosoppene med fyllet. Sett bakeplaten midt i ovnen i ca. 13–15 minutter.

Soppene serveres varme og med en liten kvist rosmarin på toppen.

Tips: Server soppene sammen med en sprø grønn salat.


© 2020 Galbani - All rights reserved