4 personer
secondi

Polentapanert kalvesnitsel

Cotolette al forno

02.Ingredienser

4 kalvesnitsler

150–200 g maisgryn (polenta)

1 egg

125 g Galbani Mozzarella

250 g hakkede tomater

Basilikumblader

12-16 grønne oliven

Olivenolje til steking

1 ts smør

Oregano

1 hvitløksfedd

1 ts sukker

Salt og pepper

03.Tilberedning

Hell olivenolje, et hakket hvitløksfedd og smør i en tykkbunnet gryte ved middels varme. Hell i tomatene og la det småkoke med basilikum, sukker, salt og pepper i ca. 20 minutter. Når sausen har 10 minutter igjen, kan kjøttet tilberedes. Pisk egg i en skål, tilsett litt salt og vend kjøttet i eggeblandingen og deretter i maisgrynet. Sørg for at det er maisgryn på alle sidene. Stek kjøttet i en panne med olivenolje på middels varme til det er gyllent. Legg så kjøttet på et kjøkkenpapir for å tørke av fettet. Sett ovnen på 200°C, og legg kjøttet i en ildfast form. Legg en skive mozzarella på hvert kjøttstykke og fordel tomatsaus, oliven skjært i skiver samt litt oregano på toppen. La det steke i ovnen i 10 minutter, til mozzarellaen har smeltet.  Serveres med en grønn salat.

Tips: Paneringen kan sløyfes hvis man ønsker en lettere versjon av retten.


© 2020 Galbani - All rights reserved