4 personer
primi

Pastaskjell med pancetta og cherrytomater

Conchiglie con pancetta e pomodorini

02.Ingredienser

300 g pastaskjell
200 g cherrytomater
150 g pancetta (eller bacon i terninger)
1 stor løk
30 g Galbani Parmesan
10 store basilikumblader
Salt og nykvernet pepper
Olje til steking

03.Tilberedning

Skjær løken i helt fine strimler, og fres disse gylne i olje i 2 minutter på en panne. Tilsett pancetta i terninger, og la det steke i 2 minutter til. Ha cherrytomatene på, og la det småkoke videre under lokk i 5 minutter på svak varme.

Kok pastaen i lettsaltet vann, og hell vannet av. Hell pastaen på pannen med sausen, og vend det godt sammen. La det hele småkoke i 1–2 minutter, så pastaen tar smaken fra sausen til seg, og krydre med salt og nykvernet pepper. Dryss med hakket basilikum og revet parmesan før servering.

Tips: Retten kan også lages med andre “korte” pastatyper.


© 2020 Galbani - All rights reserved