4 personer
secondi

Pastaskjell med middelhavssmak

Conchiglie al sapore mediterraneo

02.Ingredienser

300 g pastaskjell (eller annen kort pasta)

4 ansjosfileter

8 små plommetomater eller cherrytomater

4 ss olivenolje

200 g Galbani-mozzarella

½ bunt fersk basilikum

1 hvitløksfedd

40 g små kapers

50 g sorte oliven

Salt (litt) og pepper

03.Tilberedning

Skjær tomatene i to og stek dem med skallet opp, sammen med olivenolje og hvitløk i en stekepanne. Stek dem på middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett grovhakkede ansjosfileter og la alt sammen putre i 5 minutter. Kok pastaen al dente i lettsaltet vann, etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og la pastaen renne godt av.

Hell pastaen i stekepannen og tilsett halvparten av olivenene og kapersene. Bland og ta pannen av platen. Hakk mozzarellaen og fordel den over den varme pastaen, slik at den begynner å smelte. Strø resten av kapersene og olivenene over pastaen, og dekorer med basilikum før retten serveres.

Tips: Varier smaken med litt olivenolje smaksatt med chili.


© 2020 Galbani - All rights reserved