4 personer
primi

Pasta med tunfisk og oliven

Penne tonno e olive

02.Ingredienser

300 g pasta (penne eller annen kort pastatype)
200 g tunfisk i olje fra boks
125 g Galbani Mozzarella
1 fedd hvitløk
50 g svarte oliven uten stein
2 ss olivenolje
½ bunt frisk basilikum
Ev. litt chili etter smak

03.Tilberedning

Kok opp en kasserolle med vann, og tilbered pastaen al dente etter anvisningene på posen. Skjær mozzarellaen i terninger og la dem renne av seg. Hakk olivenene grovt (ta vare på noen til pynt), og stek hvitløken kort i olje før du tilsetter tunfisk og oliven. La det sautere i 2–3 minutter, og tilsett den kokte pastaen. Bland det hele godt, tilsett mozzarellaterningene og server med frisk basilikum.

Tips: Bytt ut tunfisken med 4–5 ansjoser i olje. Kombinasjonen av mozzarella og ansjos er en klassiker i det italienske kjøkken. Ansjos har imidlertid en kraftigere smak.


© 2020 Galbani - All rights reserved