4 personer
primi

Pasta med safran

Penne allo zafferano

02.Ingredienser

150 g pancetta i skiver
2 ss olivenolje
2 dl fløte
1 porsjonspose safran
1 dl oksebuljong
½ ts safrantråder (eller samme mengde safran)
300 g penne pasta
1 ts salt til kokevann
Nykvernet pepper
100 g revet Galbani Parmesan
Ev. grønn salat som tilbehør

03.Tilberedning

Skjær pancettaen i mindre stykker, og stek dem på en varm panne i litt olivenolje til de blir sprø. Ha fløte, safran, oksebuljong og tråder i en gryte, og la det koke i 10 min.

Kok pastaen ’’al dente’’ i saltet vann. Hell vannet av når pastaen er ferdig, og bland straks med safransausen. Tilsett deretter pancetta, nykvernet pepper og halvparten av den revne parmesanen.

Legg pastaen i fire små former, dryss med resten av parmesanen og bak formene i ovnen i 20–25 minutter på 200 grader. Server dem varme med en grønn salat til.


© 2020 Galbani - All rights reserved