4 personer
primi

Pasta med brokkolipuré

Pasta alla crema di broccoli

02.Ingredienser

1 kg brokkoli
Salt til kokevannet
1 fedd hvitløk
1 fersk rød chili
5 ss olivenolje
300 g pasta ’’tortiglioni’’ eller ’’conchiglie’’
100 g Galbani Parmesan
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skyll brokkolien og skjær den i mindre buketter. Kok opp vannet i en stor kasserolle og tilsett salt og brokkoli. Når brokkolien er gjennomkokt, tas den opp av vannet og has i en skål sammen med litt av vannet. Ta vare på resten av kokevannet.

Skjær hvitløken i skiver, og brun den sammen med ¼ hakket chili på en panne i olivenoljen. Tilsett den kokte brokkolien. Rør deretter rundt, og mos brokkolien med hvitløk og chili til den har konsistens som en grov puré.

Kok pastaen ’’al dente’’ i det resterende brokkolivannet. Hell vannet av og bland pastaen med brokkolipureen og revet parmesan. Smak til med salt og pepper, dryss litt ekstra parmesan og resten av den hakkede chilien over retten. Server straks.


© 2020 Galbani - All rights reserved