6 personer
secondi

Ovnsbakte grønnsaker à la Liguria

Polpettone di Verdura al forno

02.Ingredienser

800 g forskjellige grønnsaker, renset vekt (f.eks. purre, gulrøtter, spisskål, løk, spinat). Skal det gå ekstra fort, kan du bruke 800 g frosne grønnsaker
3 mellomstore poteter
3 egg
3 håndfuller brødrasp
50 g Galbani Parmesan
250 Galbani Mozzarella
Litt smør til ildfast form
½ dl brødrasp til dryss på toppen
Salt
Tilbehør: Sprø salat

03.Tilberedning

Vask og skrell alle grønnsakene og potetene. Skjær det hele i små stykker (grovhakk eventuelt i en kjøkkenmaskin). Ha det i en kasserolle, dekk med vann, tilsett litt salt, kok opp og la det hele koke i ca. 8–10 minutter. Hell vannet av, og mos grønnsakene med en stavmikser eller en visp. Bland først egg i grønnsaksmassen, så parmesan og til slutt brødrasp.

Skjær 125 g mozzarella i små stykker og bland dem i grønnsaksmassen, som så helles i en smurt ildfast form og drysses med ½ dl brødrasp. Skjær de siste 125 g mozzarella i skiver, og plasser dem på toppen. Sett formen i en forvarmet ovn (180–200º) og bak den i 30 minutter, til toppen er gyllen. Server retten sammen med en sprø salat.

Tips: Bruk gjerne 2 ss fersk pesto på toppen, eller frisk basilikum til pynt.


© 2020 Galbani - All rights reserved