4 personer
secondi

Oksekjøtt med tomat og mozzarella

Carne alla pizzaiola

02.Ingredienser

500 g oksekjøtt i tynne skiver. Be ev. slakteren din om å skjære dem for deg.

500 g cherrytomater

125 g Galbani-mozzarella

3-4 basilikumblad

1 hvitløksfedd

½ bunt fersk oregano

eller 1 ss tørket oregano

6 ss olivenolje

Salt

Tilbehør: 

God salat eller stekte poteter

03.Tilberedning

Skyll tomatene og skjær dem i fire deler. Sauter dem i varm olje i en panne på lav varme, sammen med det hele hvitløksfeddet. Tilsett oregano og salt etter et par minutter.

Stek kjøttskivene på høy varme i en annen panne i ca. 1-2 minutter på hver side, slik at de får fin farge og samtidig er saftige i midten. Vær oppmerksom på at kjøttet ikke må steke for lenge, for da blir det seigt.

Anrett kjøttet på tallerkener. Skjær mozzarellaen i skiver og legg en skive på hver kjøttbit slik at de blir myke (men uten å smelte). Topp med tomatene, sammen med hakket, fersk basilikum. (Dekorer ev. også med et par hele blad). Server med en god salat eller stekte poteter.

Tips: Du kan ev. helle av vannet fra mozzarellaen kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet. Da er ikke mozzarellaen for våt når du skal bruke den.


© 2020 Galbani - All rights reserved