02.Ingredienser
Ca. 40 g marengs
30–40 g amaretti (eller makroner)
40 g hakket mørk sjokolade, 80 %
1 økologisk appelsin
100 g sukker
3 pasteuriserte eggeplommer
4 pasteuriserte eggehviter
1 dl kremfløte
500 g Galbani Mascarpone
1 ts lakrispulver
Ev. sitronmelisse samt ekstra sjokolade og marengs til pynt
03.Tilberedning
Ta fire små skåler. Knus marengs i én, knekk amaretti-kjeksene i en annen, hakk sjokoladen grovt i den tredje og riv appelsinskallet fint i den fjerde skålen. Pisk sukkeret med eggeplommene til blandingen blir skummende og lys. I en annen skål piskes eggehvitene stive. I en tredje skål piskes fløten til et mykt skum.
Hell mascarponen i eggeplommeblandingen, og rør det grundig sammen. Ha deretter i fløteskummet, og vend eggehvitene forsiktig inn. Del moussen i to skåler. Ha revet appelsin i den ene, og grovhakket sjokolade og lakrispulver i den andre.
Legg de knekte marengsene i bunnen av en rektangulær bakeform. Hell appelsinblandingen oppå, og fordel de knekte amaretti-kjeksene jevnt over. Hell moussen med sjokolade og lakris over. Sett formen i fryseren i minst 2 timer. Ta semifreddoen ut 20–30 min. før servering. Vend formen på et fat, og pynt med grove biter sjokolade, marengs og sitronmelisse. Hvis isen har stått lenge i fryseren, skal den tas ut 1 time før servering.