12 personer
dolci

Muffins med hasselnøtter

Muffins con nocciole

02.Ingredienser

200 g mel (ev. delvis fullkorn)
1½ ts bakepulver
1 ts natron
2 store egg
75 g sukker
80 g smeltet smør
1 ts vaniljesukker
250 g Galbani Ricotta
100 g hasselnøtter uten hinne
50 g mørk sjokolade
1 klype salt

03.Tilberedning

Forvarm ovnen til 180˚. Hakk hasselnøttene i en blender (grovt). Bland mel, natron, bakepulver, hakket sjokolade og salt i en bolle. Pisk eggeplommene i en annen bolle med sukker og vaniljesukker, til det blir kremet og “hvitt”. Vend ricottaen nedi eggemassen. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i massen.

Smelt smøret. Ha melblandingen i eggemassen, og hell det smeltede smøret i deigen. Fyll deigen i muffinsformene, kun halvveis opp så deigen ikke flyter ut når de bakes. Sett dem i ovnen og bak dem i 15–20 minutter, til de er gjennombakte og gylne på toppen.

Tips: Kakene kan ev. anrettes med litt mascarpone på toppen. Prøv å bytte ut hasselnøttene med valnøtter eller mandler. Du kan også bruke hasselnøtter med hinne hvis du vil ha en kraftigere nøttesmak.


© 2020 Galbani - All rights reserved