4 personer
primi

Lumaconi med gorgonzola

Lumaconi al gorgonzola

02.Ingredienser

3–4 squash
Olivenolje
Salt og pepper
500 g pasta lumache eller lumaconi

Saus:
Litt bechamelsaus (kan kjøpes ferdiglaget):
40 g smør
40 g mel
4 dl melk
Salt og pepper
100 g Galbani Gorgonzola
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skjær squash i små terninger, og stek dem på en panne med olivenolje i 5 min. Krydre dem med salt og pepper. Kok opp vann med salt, ha i pastaen, og tilbered den ”al dente”. Hell deretter vannet bort, og vend pastaen i kasserollen med litt olivenolje. Sett ovnen på 180 grader.

Lag deretter bechamelsausen (det tar 10 min.):
Smelt smør i en liten panne, tilsett mel, og pisk godt med en visp. Hell langsomt melken i mens du pisker videre. La sausen koke i 1–2 min. Når sausen har tyknet, er den ferdig. Smak til med salt og pepper.

Ha squash og gorgonzola i bechamelsausen, og rør forsigtig rundt. Ha deretter pastaen ned i bechamelsausen, og bland det hele godt sammen. Til slutt heller du det hele over i en ildfast form og drysser revet parmesan over. Sett retten i ovnen i 20 min. Retten er klar når parmesanen oppå har fått en flott, gyllen farge.


© 2020 Galbani - All rights reserved