4 personer
primi

Lasagne med laks

Lasagne al salmone

02.Ingredienser

200 g lasagneplater

450-500 g fersk laks uten skinn, i skiver

450-500 g frossen spinat

200 g Galbani Mascarpone

150 g revet parmesan

2  sjalottløk

½ dl fløte

3 stilker fersk oregano

1 boks (400 g) hermetiserte tomater

½ dl hvitvin

Et hvitløksfedd

Olivenolje

Litt revet muskatnøtt

Salt og pepper

Eventuelt 1 sitron til marinering

03.Tilberedning

Løkene finhakkes og stekes i litt olivenolje. Tilsett spinat og varm dette til det har blitt mykt. Hell i hvitvinen og la dette koke kraftig inn, slik at alkoholen fordampes. Tilsett så mascarpone, salt, pepper og muskat.

Mariner eventuelt laksen i saften og skallet fra 1 sitron i et par timer, før de skal brukes.

Hvitløken hakkes og sauteres i 1 ss olivenolje. Hell tomater i pannen sammen med fersk oregano, salt og pepper. Rund av med fløte. Smør en ildfast form og legg et lag med lasagneplater i bunnen. Fordel et lag med laks, spinat og tomatsaus over, og dryss med parmesan. Legg nye lag til ingrediensene er brukt opp.

Stek i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter og server med en sprø, grønn salat.


© 2020 Galbani - All rights reserved