4 personer
antipasti

Kalvekjøttboller med mozzarella

Bocconcini di vitello e mozzarella

02.Ingredienser

500 g kalvekjøttdeig

250 g Galbani-mozzarella

2 dl usøtet, knust cornflakes

1 egg

2 ss strøkavring

2 ss kremfløte

1 ss hakket sjalottløk

Olje til steking

1 ts revet skall fra 1 sitron

2 ss hakkede basilikumblad

Salt og nykvernet pepper

Tilbehør: 

God salat

03.Tilberedning

Bland kjøttdeig, egg, strøkavring og fløte. Stek sjalottløken i litt olje til den blir gjennomsiktig, og bland den inn i kjøttdeigen sammen med revet sitronskall, hakket basilikum, salt og pepper. Skjær mozzarellaen i små terninger.

Ta en ss kjøttdeig, og trykk den litt ut med våte hender. Lag en fordypning i midten, legg i en mozzarellabit og form til boller på ca. 3 cm i diameter. Vend bollene i knuste cornflakes på en tallerken, og stek til de er gyllenbrune og sprøe på utsiden (2–3 minutter). Serveres varme eller kalde sammen med en god salat.


© 2020 Galbani - All rights reserved