4 personer
secondi

Kalvefilet med mozzarellasalat

Vitello e mozzarella in insalata

02.Ingredienser

500 g kalvefilet uten fettkant
1 ss olivenolje
30 g smør
125 g Galbani Mozzarella
8 kokte, avrente artisjokkhjerter (fra boks eller glass)
4 syltede, avrente røde paprikaer (fra boks)
1 stk. radicchio-salat eller annen bitter salat
Salt og nykvernet svart pepper
Kjøttsnor
Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 klype salt

03.Tilberedning

Snør kjøttet sammen så det holder fasongen, og gni det inn med salt og pepper før du freser det i olje og smør på alle sider i en liten kasserolle. Deretter plasserer du kjøttet i en ovnsform og setter den i en ovn oppvarmet til 190° i 20 minutter, til kjøttet er svakt rosa i midten. Imens deler du salaten i blader, skyller dem i kaldt vann og lar dem renne grundig av seg. Skjær mozzarellaen i skiver, halver arisjokkene og skjær paprikaen i strimler.

Ta kjøttet ut og la det trekke i 10 minutter. Rør dressingen sammen imens. Skjær kjøttet i fine skiver, og rull det løst om artisjokkkene, paprikaene, mozzarellaen og salatbladene. Hell dressingen over, og server med et bredt smil.

Tips: Du kan også blande salaten og anrette kjøttet oppå. Dressingen kan også erstattes med f.eks. pesto.


© 2020 Galbani - All rights reserved