7 personer
dolci

Kake med ricotta og sitron

Crostata di Ricotta e limone

02.Ingredienser

Bunn:
300 g hvetemel type 00
150 g sukker
150 g smør (romtemperatur)
8 g bakepulver
3 egg (1 helt, 2 kun eggeplommer)

 

Fyll:

500 g Galbani Ricotta

2 ss sukker
Saft fra en stor sitron
1 økologisk sitron til pynt

03.Tilberedning

Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Tilsett de 3 eggene og rør det godt sammen. Tilsett deretter smør (det må ikke være for varmt, da det ødelegger eggene). Rør massen godt sammen, hell den ut på bordet og elt den som en brøddeig. Smør en kakeform og dryss den med litt mel slik at deigen ikke klistrer seg fast. Rull deigen flat (3–4 mm tykk) og legg den i kakeformen. Det skal være litt høy kant rundt.

Bland ricottaen med sukker og sitronsaft. Fordel fyllet på kaken og bak den i en forvarmet ovn (180 grader) i 30 minutter. Ta den ut og la den kjøle seg helt ned.

Skjær noen tynne sitronskiver og pynt kaken før servering med en kule vaniljeis eller litt pisket fløte.


© 2020 Galbani - All rights reserved