4 personer
dolci

Is med mandel og sjokolade

Cassata cioccolata e mandorle

02.Ingredienser

250 g Galbani-ricotta

2,5 dl kremfløte

1 dl sukker

60 g mandler

60 g mørk sjokolade

250 g jordbær til dekorasjon

Sjokoladespon til dekorasjon

Sitronmelisse til dekorasjon

Ev. 1 liten kartong kirsebærsaus

03.Tilberedning

Rist mandlene i en tørr stekepanne og avkjøl dem. I mellomtiden lager du isblandingen. Legg ricottaen i en skål, tilsett sukker og bland godt, til konsistensen blir kremaktig. Visp fløten til løs krem. Hakk sjokolade og mandler grovt, og rør det ned i ricottakremen. Rør forsiktig den vispede fløten inn i kremen, til en jevn røre. Kle en skål med plastfolie og hell i isblandingen.
Sett skålen i fryseren i minst 4 timer.

Ta isen ut av frysen ca 20 minutter før den skal serveres. Dekorer med halve jordbær, sitronmelisse og sjokoladespon, og server ev. med lunken kirsebærsaus.

Tips: Prøv å variere innholdet ved å tilsette andre typer ristede nøtter, marsipan eller kandisert frukt.


© 2020 Galbani - All rights reserved