5 personer
primi

Grønnsakslasagne

Lasagne alle verdure saporite

02.Ingredienser

300 g ferske lasagneplater

4 store gulrøtter

5 stilker selleri

2 løk

2 purreløk

2 ss olivenolje

1 terning grønnsaksbuljong

2 dl vann

100 g parmesan

Béchamelsaus

2 ss mel

30 g smør

8 dl melk

1 ts salt

Pepper etter smak

Tilbehør: Sprø salat

03.Tilberedning

Legg grønnsakene i en kjøkkenmaskin og finhakk dem. Stek dem deretter noen minutter i en stor stekepanne. Tilsett buljong og vann, og la småkoke i 15-20 minutter. Krydre med salt og pepper. Skru opp varmen mot slutten hvis vannet ikke har fordampet.

I mellomtiden lager du béchamelsausen. Smelt smøret i en gryte. Sikt melet ned i smøret under omrøring. Fres et par minutter, uten at det tar farge. Ta gryten bort fra platen, tilsett melken og rør med en tresleiv. Sett gryten tilbake på platen, smak til med salt og pepper og kok opp under omrøring til jevn konsistens.

Legg lasagneplater, grønnsaker og béchamelsaus lagvis i en ildfast form.  Strø over parmesan og stek på 200° i 30 minutter. Server med en sprø salat.

Tips: Alle grønnsaker kan brukes til denne oppskriften. Velg etter årstid, smak og behag.


© 2020 Galbani - All rights reserved