4 personer
primi

Gresskarsuppe

Crema di zucca

02.Ingredienser

2–3 blader salvie
3 ss olivenolje
7 dl grønnsaksbuljong
700 g gresskar (f.eks. hokkaido eller butternut squash)
100 g rotselleri
3 store sjalottløk
150 g Galbani Parmesan
1 ¼ dl fløte
50 g ristede gresskarkjerner til pynt
Olje til steking
Salt og pepper
Tilbehør:
Ristet rustikt brød

03.Tilberedning

Lag buljongen, skjær sjalottløkene i tynne skiver, og fres dem med salviebladene i olje til de faller litt sammen, men uten at de tar farge (ca. 5 minutter).

Skrell gresskaret, skrap kjernene ut og skjær kjøttet i små terninger. Gjenta prosessen med sellerien. Bland begge deler med løk og salvieblader, hell buljong over, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Imens river du parmesanen fint. Ha suppen i en blender, tilsett parmesan og fløte og bland suppen. Server i dype tallerkener med et par dråper fin olivenolje og ristede gresskarkjerner på toppen.

Tips: Suppen smaker minst like godt dagen etter.

Hvis det er gresskar/rotselleri til overs, kan de med fordel fryses ned og brukes til enda en omgang suppe. Så blir den enda raskere å tilberede.


© 2020 Galbani - All rights reserved