4 personer
primi

Gratinert pasta med blomkål

Pasta gratinata con cavolfiore

02.Ingredienser

Bechamelsaus (kan kjøpes ferdig):
60 g smør
2 ss mel
3¾ dl melk
Salt og pepper

700 g blomkål
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 frisk chili (kan hoppes over
hvis du ikke liker sterk mat)
½ ts salt
375 g pasta “tortiglioni”
125 g Galbani Mozzarella
50 g Galbani Parmesan
Litt brødrasp
50 g ristede pinjekjerner
Bredbladet persille til pynt
Ev. grønn salat som tilbehør

03.Tilberedning

Smelt smøret i en mellomstor kasserolle over svak varme. Ha i mel og rør i 1 min. med en visp. Rør i litt av melken av gangen. Rør konstant til sausen koker og begynner å tykne. Skru deretter ned varmen og la den småkoke i 1 min. under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Skyll blomkålen, skjær stilkene av og del den i buketter. Varm olivenolje i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk og chili. Ha i blomkålen og rør godt. Tilsett et glass vann og salt. La retten småkoke i ca. 15 min. til blomkålen er mør, men fortsatt fast, og vannet er fordampet. Kok pasta ’’al dente’’ i saltet vann. Når pastaen er klar, blandes den med blomkålen. Ha det hele over i en ildfast form, tilsett mozzarella i mindre stykker og revet parmesan, og hell bechamelsausen over retten. Dryss til slutt med brødrasp. Sett formen i ovnen og la retten gratinere i 10 min. på 180 grader på grillfunksjonen. Dryss ristede pinjekjerner over den ferdige retten like før servering, og pynt med bredbladet persille. Server ev. en grønn salat til.


© 2020 Galbani - All rights reserved