4 personer
antipasti

Fylt portobellosopp

Funghi ripieni

02.Ingredienser

12 store portobellosopper (stilken brukes ikke)

2 ss jomfruolivenolje

1 finhakket fennikel

100 g soltørkede tomater i olje

2 fedd hvitløk

175 g nyrevet parmesan

Bredbladet persille

Salt og pepper

Parmesan skåret i flak

½ potte basilikum 

03.Tilberedning

Forvarm ovnen til 200°. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg 8 sopper med bunnen opp i den ildfaste formen. Finhakk de siste 4 soppene. Hakk også de soltørkede tomatene, hvitløk og fennikelen fint. 

Varm olivenoljen på en panne med tykk bunn over svak varme, og sauter grønnsakene til de er møre, men uten at de får for mye farge. La grønnsakene kjøle seg ned, og bland dem med den nyrevede parmesanen, bredbladet persille, salt og pepper. Ha blandingen i portobellosoppene. La midten av soppene være det høyeste punktet – grønnsakene faller litt sammen etter hvert som osten smelter. Sett formen i ovnen på 200° i cirka 20–25 minutter, eller til soppene begynner å synke sammen og osten er smeltet i fyllet.  

Når formen er ute av ovnen, drysser du med flak av parmesan (enten skåret med ostehøvel eller svært fint med en kniv). Dryss deretter den hakkede basilikumen over og server.

Tips: Unngå å vaske soppene under rennende vann, da de suger vannet til seg og ender med å avgi det når de kommer i ovnen. Sopper kan “vaskes” med et stykke vått kjøkkenpapir.


© 2021 Galbani - All rights reserved