4 personer
antipasti

Fritert radicchio

Radicchio fritto

02.Ingredienser

1 stk radicchio
200 g selvhevende mel
1 ts salt
2 dl kullsyreholdig vann
100 g isbiter
5 dl smaksnøytral olje til fritering
1 ts salt

Sitronmajones:
2 pasteuriserte eggeplommer
½ ts sukker
1 ts salt
Saften fra 1 sitron
1 ts dijonsennep
3 dl smaksnøytral olje
25 g nyrevet parmesan
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Skjær radicchioen i båter – behold gjerne stilken på, slik at bladene ikke faller av. Bland mel, salt og kullsyreholdig vann til en tykk pannekakedeig – den kan godt være klumpete. Rør isbitene inn i deigen, og la dem trekke i 5–10 min., til isbitenes størrelse er halvert. Ta isbitene ut, vend radicchioen inn i deigen og deretter direkte ned i den varme oljen. Stek dem gylne og sprø, og legg dem straks på fettsugende papir. Dryss med salt.

Sitronmajones:
Ha eggeplommer, sukker, salt, sitronsaft og sennep i en skål, og pisk til massen begynner å tykne og skumme. Hell et par dråper olje i mens du fortsatt pisker. Hell resten av oljen i eggeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking. Tilsett den finrevede parmesanen under omrøring. Smak ev. til med litt ekstra sitronsaft, sukker, salt og pepper. Pynt retten med friske krydderurter.


© 2020 Galbani - All rights reserved