4 personer
primi

Fiskerisotto


Risotto di pesce

02.Ingredienser

600 g torskefilet

½ bunt bladpersille

1 stor løk

3 ss olivenolje

300 g arborioris

1 dl hvitvin

Ca. 9 dl grønnsaksbuljong

3 ss Galbani-mascarpone

Ca. 5 dl melk

Salt og pepper

150 g kokte reker uten skall

03.Tilberedning

Forbered torskefileten ved å skjære den i biter på 150 g. Skyll og finhakk bladpersillen. Finhakk løken og fres den i olivenoljen i en kasserolle til den blir gjennomsiktig.

Tilsett risottorisen og fres den sammen med løken i et par minutter. Hell i 1 dl hvitvin og rør godt. Tilsett buljongen, litt av gangen, mens du rører. La risen absorbere buljongen før du tilsetter mer. Ha i torsken etter ca. 8 min. Rør så ofte at risen ikke fester seg i bunnen av gryten. Tilsett 2/3 av den hakkede persillen og rør om.

Etter ca 18 min. har risottoen absorbert all buljongen og er «al dente». Løft gryten av varmen og tilsett mascarponen. Hell i litt melk hvis du synes at risottoen er for kompakt. Tilsett rekene og vend dem forsiktig inn i risottoen. Spar noen til å legge på toppen som garnityr sammen med resten av den hakkede persillen. Tilsett salt og pepper, og server med det samme.


© 2020 Galbani - All rights reserved