02.Ingredienser
Amaretti:
150 g mandelmel
150 g sukker
3 dråper mandelessens
2 eggehviter
1 knivsodd salt
50 g melis til pynt
Krem:
60 ml sterk espresso
30 g sukker
300 g Galbani Mascarpone
50 g sukker
½ vaniljestang
03.Tilberedning
Amaretti:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland mandelmel, sukker og mandelessens sammen. Ta en annen skål og pisk eggehvitene stive. Vend deretter forsiktig eggehvitene i mandelmelet. Sett 4 store “quenelles” (boller) på en plate med bakepapir, og trykk dem litt flate – lag god avstand mellom dem, da de vokser i ovnen. Hell melis i en sikt og dryss det over de 4 amaretti-kjeksene. Bak dem i ca. 15–20 minutter midt i ovnen og la dem kjøle seg helt ned når de er bakt.
Krem:
La kaffe og sukker koke langsomt inn i en liten kasserolle, til du har kun 2 ss væske igjen. La den bli helt kald. Bland deretter kaffen i mascarponen sammen med frøene fra den halve vaniljestangen. Når ingrediensene er blandet godt sammen, fordeles kremen i 4 former, og det plasseres 1 amaretto i hver. Sett formene i fryseren i ca. 2 timer. Ta dem ut av fryseren rett før servering.
Tips:
Prøv også å lage dem i miniporsjoner, f.eks. i trøffelpapirformer.