4 personer
dolci

Bringebærtiramisu

Tiramisù ai lamponi

02.Ingredienser

300 g tinte bringebær

3 ss sukker

1½ pakke savoiardikjeks (ladyfingers)

1 dl Amarettolikør eller marsala

Ferske bringebær til dekorasjon

Sitronmelisse til dekorasjon

Krem: 

250 g Galbani-mascarpone

4 eggeplommer

3 eggehviter

2 dl melis

Frø fra 1 vaniljestang

2 dl fløte

03.Tilberedning

Bland de tinte bringebærene med 3 ss sukker og ½ dl Amarettolikør.

Dypp savoiardikjeksene i bringebærsausen og drypp ev. over litt ekstra Amarettolikør.

Krem: 

Visp eggeplommene godt sammen med melis og vaniljefrø. Visp inn mascarponen. Pisk fløten i en annen skål, men ikke for hardt. Visp eggehvitene stive. Vend kremen og eggehvitene forsiktig inn i mascarponen. Legg deretter ut et lag røde savoiardikjeks, og bre over et godt lag med krem. Fortsett å legge på savoiardikjeks og krem til du har 3 lag.

La stå et par timer i kjøleskap. Dekorer med ferske bringebær og sitronmelisse.

Tips: Hakk ev. en god mørk sjokolade og strø den over desserten før servering.


© 2020 Galbani - All rights reserved