4 personer
secondi

Bakte poteter med gorgonzola à la tante Gloriana

Patate al forno con gorgonzola alla zia Gloriana

02.Ingredienser

1 kg poteter
6 dl lettmelk
100–150 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Parmesan
Smør til ildfast form
Salt og pepper
Tilbehør:
Kyllingbryst eller oksefilet

03.Tilberedning

Skrell potetene og skjær dem i svært tynne skiver. Bland melken med terninger av gorgonzola i en skål.

Legg potetene i fine lag i en smurt ildfast form.

Hell gorgonzolablandingen over potetene til de er akkurat dekket. Krydre med salt og nykvernet pepper, og dryss med revet parmesan på toppen. Bak potetene i en forvarmet ovn på 220° i 20–25 minutter til de er møre, og melk og gorgonzola har kokt inn. Server potetene med et pannestekt kyllingbryst eller en oksefilet til.

Tips: Bruk ev. skummetmelk for et lettere resultat.


© 2020 Galbani - All rights reserved