Om Galbani

Hemmeligheten bak det italienske kjøkken er gode råvarer. Slik som friske krydderurter, solmodne tomater, nylaget pasta, olivenolje fra den første pressingen – og naturligvis gode oster. Galbani er Italias førende osteprodusent, noe som har krevd hardt arbeid gjennom generasjoner. Galbani ble stiftet i 1882 av Egidio Galbani, og har siden vært en pioner i utviklingen av italienske oster og delikatesser.

EN STERK VISJON
Det hele begynte i 1882 med en sterk visjon om å lage oster som var minst like gode som de franske ostene. Egidio Galbanis første ost fikk navnet Robiola Galbani og minnet litt om den franske brien. Innovasjonen har vært konstant siden, og det var også Galbani som i 1956 kom på å pakke fersk mozzarella i saltlake i hermetisk lukkede plastposer. Denne emballasjen revolusjonerte mozzarellamarkedet, som nå ble internasjonalt.

NUMERO UNO I ITALIA
Flere generasjoner av italienere er vokst opp med Galbanis produkter, som alle tradisjonelt utgjør en fast plass på kjøkkenet. Man kan jo slett ikke forestille seg et italiensk kjøkken uten fersk mozzarella, ricotta, gorgonzola, parmesan eller mascarpone.

Selvfølgelig krever det sitt å være numero uno i Italia, hvor Galbani leverer sine oster til intet mindre enn 70 000 steder. Derfor ser man også gule båter med Galbani-logoen seile rundt på Venezias kanaler, samt gule scootere kjøre rundt i de smale gatene i fjellandsbyene der vanlige biler har vanskelig for å nå frem.

KJÆRLIGHET TIL KOMPROMISSLØSE RÅVARER
Galbanis produkter tar utgangspunkt i det helt sentrale ved det italienske kjøkken, nemlig de kompromissløse råvarene. Uansett om du kjøper mozzarellaen din i Italia eller i Norge, er smaken derfor den aller beste.


© 2020 Galbani - All rights reserved