14 italienske kvinner

Hver mama har sin egen familie, alder og historie, men felles for dem alle er deres dype kjærlighet til italiensk mat. Både når det gjelder store familielunsjer, raske mellommåltider eller enkle (men allikevel velsmakende) middager i en travel hverdag. Les mer om hver av mamaene her, og se hvilke oppskrifter de har deltatt i.

Mama_Ida_600x600-600x600

Ida Bruzzone Bjørnstrøm

Ida er oppkalt etter sin mormor og født i Genova, som er en havneby i Nord-Italia. Ida har en spesiell lidenskap for pasta, og hadde inntil nylig sin egen pastabutikk med hjemmelaget fersk ravioli, fettucine, bolognesesaus m.m.

Det finnes ikke noe bedre enn når hele familien samler seg rundt matbordet og forteller hverandre om hvordan dagen har vært.

Mama_Gabriella_600x600

Gabriella Ohnemus

Gabriella er fra Firenze, som er hovedstaden i regionen Toscana. Firenze er kjent for sin fantastiske kunst og arkitektur. En av Gabriellas yndlingsoppskrifter, "Zuccotto", er da også inspirert av den kuppelformede domkirken i Firenze, "il Duomo".

Livet er for kort til å spise dårlig. Det behøver ikke å være dyrt, men ingrediensene skal være ferske, og det skal masser av urter og kjærlighet til.

Veronica_600x600

Veronica Grandi

Veronica er fra Roma, hvor hennes lidenskap for mat stammer fra. Hun har en særlig forkjærlighet for bydelen Trastevere – og til jomfruolivenolje, som hun betrakter som flytende gull. Veronica har bodd i mange forskjellige land, hvor hun har tilegnet seg rike kunnskaper om sammenhengen mellom mat og trivsel.

Hvis man kan lære sine barn å lage og sette pris på god mat, har man gitt dem en gave.

Rosanna_600x600

Rosanna Salamati

Rosanna er født på øya Ischia, som ligger i Napolibukten. Øya er overdådig frodig og kalles l'isola verde – den grønne øya. Her har Rosanna hentet mye inspirasjon til kunsten som hun har skapt gjennom årene.

Det italienske kjøkken er essensen av familien

Mamma_Monica_600x600

Monica Taddei

Monica er født i Napoli, som sies å være pizzaens fødeby. Men du finner mye annet i Monicas kjøkken, hvor oppskriftene alltid inneholder gode råvarer og masser av kjærlighet.

Min mor kan alltid stable en lekker middag på beina for hele familien på en hverdag

Mamma_Lorenza_600x600

Lorenza Porciello

Lorenza er oppvokst i Roma. Byen er den tredje mest besøkte turistdestinasjonen i Europa, blant annet på grunn av Romas historiske sentrum, som byr på mange severdigheter. Lorenzas yndlingsgate Via del Governo Vecchio i Roma er ikke så turistpreget, men har mange små butikker. Hun har to barn.

Jeg begynte virkelig å sette pris på hjemmelaget mat da jeg selv ble mor

Mamma_Giulia_600x600

Giulia Bellesso

Giulia er fra byen Novara, som er den nest største byen i regionen Piemonte. Novara er kjent som hovedprodusenten av gorgonzola. Piemonte er en grønn og frodig region som byr på Alpene, kuperte skogsområder og endeløse rekker av vinmarker med noen av de fineste druene som finnes.

Mange timer på kjøkkenet, eller fri og hurtig tilgang til maten: Det italienske kjøkken byr på begge deler

Mamma_Bruna_600x600

Bruna Molinaro

Bruna er født i Torino, som er hovedstaden i regionen Piemonte. Piemonte ligger ved foten av Alpene nær Sveits. Piemonte er kjent for vinene Barolo, Barbaresco og Barbera d’Alba, som Bruna gjerne anbefaler til sine retter.

Vil du oppleve den italienske kjærligheten, må du oppleve den italienske matkulturen

Mamma_Barbara_600x600

Barbara Marchione

Barbara er fra Napoli, kjent for vulkanen Vesuv og pizzaen.

Jeg husker at min bestemor alltid sa at veien til hjertet går gjennom magen

Mamma_Annabella_600x600

Annabella Rovatti

Annabella er fra fasjonable Milano. Som milaneser er favorittmaten naturligvis risotto. Hun har to barn.

Enkelt og velsmakende. Det er nøkkelordene i mitt kjøkken.

Mamma_Angela_600x600

Angela Di Marcantonio

Angela er født i Roma, men har bodd i mange andre deler av verden i løpet av livet. Hun elsker å oppleve fremmede kulturer og få nye inntrykk og inspirasjon med seg hjem – ikke minst til maten på kjøkkenet.

Maten min skal være som hverdagen min: enkel og fargerik

Mamma_Silvia_600x600

Silvia Fontana

Født i Milano og fra et alltid fullt og aktivt hjem med god mat på kjøkkenet.

Jeg er vokst opp i en familie hvor det ikke trengtes en spesiell anledning for å spise godt


© 2021 Galbani - All rights reserved